fbpx

Mazars ontvangt het certificaat “Excellence” voor ‘Gelijke beloning voor man en vrouw’

Op dinsdag 29 augustus 2023 hebben wij het certificaat ‘Gelijke beloning voor man en vrouw’ met het predicaat ‘’Excellence” in ontvangst mogen nemen van Kristiaan Glorie, directeur van Erasmus Q-Intelligence. Dit is het hoogst haalbare resultaat en onze collega’s Willemijn van der Deijl (Chief People Officer) en Frank Walta (Partner) namen vol trots het certificaat in ontvangst!
 
Bij Mazars is ‘equal pay for equal work’ een belangrijk thema en altijd ook punt van aandacht bij de jaarlijkse salarisronde. Tijdens het All Women event op 8 maart 2023 kondigden wij een extern, objectief onderzoek aan naar (eventuele) loonverschillen bij Mazars tussen mannen en vrouwen met vergelijkbare werkzaamheden. Erasmus Q-Intelligence (EQI) heeft dit onderzoek uitgevoerd. 

EQI heeft ruim zes jaar ervaring met onderzoek naar equal pay en is verbonden aan de Erasmus Universiteit en aan het Econometrisch Instituut van de Erasmus School of Economics. Uit hun onderzoek bij Mazars is gebleken dat er geen statistisch significant verschil in beloning bestaat tussen mannen en vrouwen met vergelijkbare werkzaamheden binnen onze businessfuncties. De collega’s van Staf en support zijn nog niet meegenomen in dit onderzoek omdat het functiehuis nog wordt ingevoerd.

We blijven samen werken aan een cultuur waarin diversiteit en inclusie centraal staan en een eerlijke en gelijke beloning ‘Vanzelfsprekend’ is.
Equal pay: trots op ons certificaat “Excellence” voor ‘Gelijke beloning voor man en vrouw’