fbpx

Blog

Een dag uit het leven van Anjali Jharap

Anjali Jharap werkt sinds 2020 als Junior Manager IT Audit bij Mazars. Ze voert voornamelijk ISAE 3000/3402-, SOC-, DigiD- en ENSIA opdrachten en verificatie onderzoeken uit. In dit artikel neemt ze jullie mee in een dag uit haar leven.
 

De eerste Mazars Audit Experience is een feit!

Op 6, 7 en 8 maart 2024 vond de eerste editie van de Mazars Audit Experience plaats. Met 16 studenten reisden we af naar ons hoofdkantoor in Parijs, waar we enthousiast werden ontvangen. De studenten gingen in groepen aan de slag met een audit business case, waar alle aspecten van het vak aan de orde kwamen. Onder leiding van de professionals van Mazars konden zij ervaren hoe het is om als auditor te werken. 

"Bij Mazars staat de mens centraal, daarom vind ik het heel erg leuk om hier te werken"

Onlangs organiseerden wij een seminar voor maatschappelijke organisaties. Tijdens dit seminar spraken wij met Annelot Kosman, Senior Manager Audit bij Mazars. Annelot vertelde waarom zij gekozen heeft voor onze organisatie en wat werken bij Mazars voor haar zo leuk maakt. Ook collega Netty van Kreveld (Sectorleider Maatschappelijke Organisaties) vertelt over haar werk en waarom dit haar voldoening geeft.

"Bij Mazars gaat het om meer dan het werk alleen"

Ze hebben samen op school gezeten, zijn allebei in juni 2023 afgestudeerd én werken allebei bij Mazars in Enschede. Brandan Lange en Merith ter Brake kennen elkaar al jaren en nu willen wij ze ook wat beter leren kennen. Tijd voor een kennismaking met deze twee jonge collega’s en te horen waarom zij verbonden zijn én blijven aan onze organisatie.

"Een groot kantoor zoals Mazars biedt meer kansen en uitdagingen dan een regionaal kantoor"

Paul ter Boo zit al jaren in het accountancy vak en werkt als Senior Manager Accountancy & Advice bij Mazars. Hij stapte van een regiokantoor over naar onze internationale organisatie. In dit interview deelt hij zijn ervaringen bij de overgang van een kleiner naar een groter kantoor en geeft hij tips voor jongeren die het vak in willen.

Scholier of student? Start jouw carrière bij Mazars!

Elk jaar verwelkomen we bij Mazars tientallen werkstudenten en stagiaires van verschillende opleidingen en universiteiten. Zij helpen ons met dagelijkse werkzaamheden, krijgen de ruimte om zich te ontwikkelen en brengen ons waardevolle kennis bij. Een win-winsituatie wat ons betreft. Daarom zijn we sinds kort trotse partner van het Ikstartjouwcarrière-traject van Markus Verbeek Praehep. Een mooi initiatief waarbij we ook studenten van het havo, vwo of mbo én hbo- en wo-studenten die van studierichting veranderen, verwelkomen. 

"Veel is mogelijk bij Mazars als je maar goede afspraken maakt"

Jesse van Nieuwkerk is Junior Manager Audit bij Mazars. Naast zijn werk voetbalt hij op hoog niveau bij VVSB, in de derde divisie. Hoe zorgt hij voor een goede balans tussen voetbal, werk en privé? In dit interview dat gepubliceerd is in de AV-Top 50 deelt Jesse zijn ervaringen en tips.

Werken met autisme in de accountancy sector

Sinds vorig jaar hebben we via TalentTwist, een recruitmentbureau voor talenten met autisme, vijf collega’s mogen verwelkomen. In deze video deelt één van hen, Scott Sanches, zijn verhaal en vertelt hij hoe zijn plek binnen onze organisatie heeft gevonden. Ook collega Rien van Beuzekom deelt zijn ervaringen, maar dan vanuit de werkgeverskant. 

"Mazars bood mij de zekerheid die ik zocht voor mijn beslissing om naar Spanje te verhuizen"

Veel mensen dromen ervan, maar slechts weinigen doen het: (tijdelijk) verhuizen naar het buitenland. Collega Rani Badal (werkstudent Risk Consulting / Consultora Becaria GRC) maakt die droom wel waar. Zij verhuisde in september naar Madrid en tegelijkertijd van Mazars in Nederland naar Mazars in Spanje. In dit interview deelt Rani haar ervaringen.

Een werkdag in ons Digital transformation & IT consulting team

Benieuwd hoe een werkdag in ons Digital transformation & IT consulting team eruit ziet? Collega & IT consulting team eruitziet? Collega’s Christel Monrooij en Digdem Ozturk nemen je in deze video een dag mee op ons kantoor in Rotterdam en vertellen je alles over hun werk, het team en hoe het is om te werken bij Mazars.

Ali Gunes ervaringsverhaal

"Er wordt bij Mazars echt naar je geluisterd"

2023 is een jaar vol veranderingen voor collega Ali Günes. In april werd hij vader van zoontje Aras en in september maakte hij promotie naar Senior Assistant Accountancy & Advice. Twee momenten die het jaar 2023 éxtra bijzonder maken. Tijd om nader kennis te maken met Ali en met hem te praten over zijn verdere ambities. 

Mazars Education Day 2023: een boost aan energie

Op dinsdag 10 oktober 2023, tijdens de Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs en de Nationale Energieweek, werd de tweede Mazars Education Day georganiseerd. Vorig jaar vond de pilot plaats waarbij collega’s één basisschool hebben ondersteund met een lesprogramma gericht op energiebesparing en duurzaamheid. Doordat dit initiatief zo’n groot succes was, is er besloten om dit jaar een samenwerking aan te gaan met maar liefst vijf basisscholen verspreid door heel Nederland: Hoofddorp, Alphen aan den Rijn, Raamsdonk, Enschede en Vaassen. Onze collega’s toonden toewijding aan educatie en duurzaamheid, terwijl ze de toekomst van morgen inspireerden om verantwoordelijke en milieubewuste burgers te worden.

Mazars Education Day
Jahin en Inge - Audit Experience

Nieuw: de Mazars Audit Experience

Van 6 t/m 8 maart organiseert Mazars voor het eerst de Mazars Audit Experience. Deze Experience is voor studenten dé gelegenheid om het audit-vak te ervaren, inhoudelijk aan de slag te gaan met een audit business case, de cultuur en collega’s van Mazars te leren kennen en hun scriptie- of starterscontract te bemachtigen. Aanmelden voor de Audit Experience is vanaf nu mogelijk. 

Mazars ontvangt het certificaat “Excellence” voor ‘Gelijke beloning voor man en vrouw’

Op dinsdag 29 augustus 2023 hebben wij het certificaat ‘Gelijke beloning voor man en vrouw’ met het predicaat ‘’Excellence” in ontvangst mogen nemen van Kristiaan Glorie, directeur van Erasmus Q-Intelligence. Dit is het hoogst haalbare resultaat en daar zijn we trots op!

Equal pay: trots op ons certificaat “Excellence” voor ‘Gelijke beloning voor man en vrouw’
Interview Ivo Stip

"Er zijn bij Mazars zoveel mensen die je willen helpen bij je ontwikkeling"

Ivo Stip is onlangs afgestudeerd bij Mazars. Maar dat betekent niet dat hij onze organisatie gaat verlaten: integendeel! Als Assistant Accountancy & Advice blijft hij onze organisatie versterken. In dit interview vertelt Ivo over zijn afstuderen en wat Mazars voor hem zo’n fijne werkgever maakt.

"Mensen gaan bij Mazars echt boven processen"

Onze Chief People Officer Willemijn van der Deijl ging voor de podcast ‘Fluitend naar je werk’ in gesprek met Huub van Zwieten. In dit gesprek kwamen onder andere de thema’s aandacht, cultuur en inclusie binnen Mazars aan bod.

Willemijn van Deijl en Huub van Zwieten
Werken in het buitenland? Mazars maakt het mogelijk

Werken in het buitenland? Mazars maakt het mogelijk

Ons internationale uitwisselingsprogramma ‘MOVE’ biedt de unieke kans om te groeien op zowel persoonlijk als professioneel vlak, waarbij je verrijkende ervaringen opdoet.

Het ervaringsverhaal van Lauran, Manager Audit bij Mazars

Onlangs organiseerden wij een seminar voor maatschappelijke organisaties waarin het thema duurzaamheid centraal stond. Tijdens dit seminar spraken wij met Lauran Steunebrink, Manager Audit bij Mazars. Lauran vertelde waarom hij gekozen heeft voor onze organisatie en wat werken bij Mazars voor hem zo leuk maakt. 

Lauran over werken bij Mazars
Elke Mazariaan krijgt twintig uur per jaar om zich in te zetten voor de Mazars Foundation.

Mazars Community Day 2023

Op 13 juni was het tijd voor onze jaarlijkse Community Day, waarop Mazarianen zich inzetten voor verschillende maatschappelijke initiatieven op het gebied van onderwijs, vitaliteit en klimaat & milieu. 

Een adviesrol of vakinhoudelijke functie, je kiest zelf je route!

Bianca Spoelstra en Nicolien van der Klein werken als Senior Payroll Officer bij Mazars. Bianca werkt in Enschede en Nicolien is werkzaam op het kantoor in Breda.  Zij zijn met elkaar in gesprek gegaan over het salarisvak en werken bij een accountantskantoor. Lees hieronder hun verhaal.

Een adviesrol of vakinhoudelijke functie je kiest zelf je route
ondernamen magazine x mazars

De mens centraal, vanzelfsprekend bij Mazars

Collega Peter van der Laan, Senior Manager Accountancy & Advice, vertelt in ondernemersmagazine OnderNamen over zijn werk bij Mazars…

"Mazars onderscheidt zich door de nadruk op ontwikkeling van de werknemer"

Rogier de Groot werkt sinds maart 2022 bij Mazars. Eerst als stagiair, nu als Risk consultant. Waarom hij bij onze organisatie is blijven werken? Dat vertelt hij in dit interview.

Blog het ervaringsverhaal van Rogier
Sander Mazars medewerker finalist bij Legomasters

Sander finalist LEGOmasters

Zaterdag 22 oktober was het zover, de finale van Legomasters, mét onze collega Sander van Kreijl als finalist! We vroegen Sander naar zijn hobby, zijn ervaringen bij LEGOmasters en hoe hij dit heeft gecombineerd met zijn werk als Director VAT & customs bij Mazars.

Jouw School of Excellence

Wat doe je als je school achter je laat? Precies. Gewoon doorgaan met leren. Bij ons krijg je de kans om je steeds verder te ontwikkelen en door te groeien.

309630336_2282012561948878_5322212209581937372_n