fbpx

Het ervaringsverhaal van Ali Günes, Senior Assistant Accountancy & Advice bij Mazars

2023 is een jaar vol veranderingen voor collega Ali Günes. In april werd hij vader van zoontje Aras en in september maakte hij promotie naar Senior Assistant Accountancy & Advice. Twee momenten die het jaar 2023 éxtra bijzonder maken. Tijd om nader kennis te maken met Ali. 

Ali, kun je ons iets vertellen over je achtergrond? 

“Natuurlijk! Ik ben Ali Günes en ik heb 25 jaar in Rilland (Zeeland) gewoond. Via mijn studie heb ik mijn vrouw ontmoet. Zij deed een fiscale opleiding en ging van daaruit verder naar de AD-opleiding Accountancy. Die heb ik ook gedaan voordat ik mijn bachelor haalde. Zo zijn we met elkaar in contact gekomen en van het een kwam het ander. Uiteindelijk ben ik verhuisd vanuit Zeeland naar Barendrecht. Ik ga nog wel regelmatig terug naar Rilland, omdat ik sinds kort weer speel bij mijn oude voetbalclub. Dat betekent ook dat ik mijn vrienden en familie, die daar nog wonen, vaker zie. Ik kom uit een Turkse familie dus ik word altijd uitgebreid verwelkomd met lekkere hapjes, haha.” 

Hoe ben je bij Mazars terecht gekomen? 

“Door de verhuizing naar Barendrecht ging ik op zoek naar een andere baan. Hiervoor raadpleegde ik mijn netwerk en ben ik in contact gekomen met twee oud-klasgenoten binnen Mazars die erg positief waren over de organisatie. Door hun verhalen ben ik met Mazars gaan praten en we bleken een goede klik te hebben. Zo goed, dat ik twee jaar geleden ben gestart als Assistent Accountancy & Advice.”  

Je hebt onlangs promotie gemaakt naar Senior Assistant Accountancy & Advice. Hoe voelt dat voor jou? 

“Toch wel bijzonder. Ik heb de afgelopen jaren hard gewerkt en tegelijkertijd het theoretische deel van de opleiding voor Accountant-Administratieconsulent (AA) gevolgd. Die heb ik gelukkig grotendeels voor de geboorte van mijn zoon Aras af kunnen ronden. Fijn is dat ze er bij Mazars in de planning rekening mee houden dat ik ook een opleiding volg. Maar het is natuurlijk de kers op de taart als je na het harde werk promotie krijgt. Dit motiveert me nóg meer om verder te studeren.”  

Kun je ons wat meer vertellen over je vervolgopleiding bij Mazars? 

“De komende jaren draait om de praktijkopleiding, die ik vanuit Mazars volg. Deze duurt nog drie jaar en daarna kan ik me bij het accountantsregister van de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) inschrijven voor de titel Accountant-Administratieconsulent. Als AA-accountant kan ik me dan bezig houden met bijvoorbeeld het opstellen van jaarrekeningen en overige assurance- en adviesopdrachten.” 

Wat zijn je ambities binnen Mazars op zowel korte als lange termijn? 

“Op korte termijn wil ik mijn theorieopleiding afronden en mijn praktijkopleiding voortzetten. Op de lange termijn streef ik ernaar om binnen Mazars zo veel mogelijk te groeien en mijn expertise te blijven ontwikkelen.” 

Wat maakt werken bij Mazars zo leuk voor jou? 

“Er zijn meerdere factoren die werken bij Mazars leuk maken. Wat overheerst, is het gevoel dat ik hier gewaardeerd wordt. Er wordt echt naar je geluisterd en er wordt met je meegedacht om je weer een stap verder te brengen. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de ruimte die ik kreeg tijdens mijn theorieopleiding. Daarnaast is de sfeer hier informeel en gezellig. We hebben een open kantooromgeving zonder afgesloten kantoren, wat betekent dat je gemakkelijk met iedereen een praatje kunt maken. Zo spreek je veel collega’s, van verschillende afdelingen en in diverse functies. Natuurlijk zijn er genoeg plekken om je af te zonderen en kun je ook prima vanuit huis of op een andere locatie werken.”  

Wat zou je aan potentiële medewerkers willen meegeven over werken bij Mazars? 

“Het is belangrijk om te weten dat Mazars veel waarde hecht aan een goede werk-privé-studiebalans. Hier houden ze écht rekening mee. 2023 is voor mij een jaar vol veranderingen maar door de goede balans, is dit prima te overbruggen. Daarnaast krijg je bij Mazars volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en ze bieden uitgebreide opleidingsmogelijkheden. Niet alleen vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. Er zijn veel verschillende workshops en er is zelfs een programma voor jonge ouders. Hier heb ik zelf nog geen gebruik van hoeven te maken maar ik denk dat het goed is dat het aangeboden wordt.” 

“Er wordt bij Mazars echt naar je geluisterd en er wordt met je meegedacht om je weer een stap verder te brengen.”

Ali Gunes ervaringsverhaal