fbpx

Accountancy, iets voor jou?
Verbreed je kennis bij Mazars

Hé student!

Heb je interesse in Accountancy maar heb je geen financiële studie-achtergrond? Geen probleem. Bij Mazars bieden we een uniek traject voor hbo- en wo-studenten om opgeleid te worden tot accountant. Wij laten je graag kennis maken met ons mooie vak en helpen je bij het verbreden van je kennis en competenties.

Denk je dat je met je opleiding aan bijvoorbeeld de Hogere Hotelschool of een duurzaamheidsstudie niet aan de bak kan in de Accountancy? Verkeerd gedacht! Juist met jouw achtergrond kun je binnen de accountancy de perfecte aansluiting vinden. Jouw social skills, IT-skills of ESG-skills komen terug in de dagelijkse werkzaamheden van accountants en daardoor heb je een goede basis om aan de slag te gaan als accountant. Kijk bijvoorbeeld naar het verhaal van onze collega Quinten.

Accountancy, iets voor jou?

We komen graag met je in contact om je meer te vertellen over dit traject. Dat doen we aan de hand van jouw wensen: wil je een collega spreken die dit traject ook heeft doorlopen, een accountant of een recruiter? Of wil je een dagje meelopen of een Inhousedag bezoeken? Alles kan. Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

 

Waarom switchen naar Accountancy bij Mazars?

"Qua opleidingen heb ik een andere achtergrond dan mijn collega's. Ik heb namelijk de Bachelor Bedrijfskunde en de masters Marketing Management en Finance & Investments gevolgd. Zo zie je maar dat je met een afwijkende vooropleiding prima aan de slag kunt in de Accountancy."
Lars van Wel
Assistant Audit & Assurance

Waarom Quinten van de Hotelschool overstapte naar Accountancy bij Mazars

Geen financiële studie-achtergrond? Daar kan Quinten Heuberger over meepraten. Hij begon zijn carrière aan de Hogere Hotelschool en maakte de switch naar het accountancyvak. Inmiddels is Quinten Director Audit & Assurance bij Mazars, met een speciale expertise in onder andere horecabedrijven. Benieuwd naar zijn beweegredenen, zijn ervaringen en zijn tips voor studenten die aan een overstap naar Accountancy denken? Bekijk de video’s!

Een dag uit het leven van een accountant

Wat doet een accountant eigenlijk precies? Als accountant vervul je een cruciale rol als belangrijk aanspreekpunt voor ondernemers en investeerders op het gebied van financiën en fiscaliteit. Je takenpakket omvat onder andere het in kaart brengen van de financiële situatie van je klanten, het verzorgen en controleren van verslaglegging en jaarcijfers, het opstellen van jaarrekeningen en het verstrekken van advies aan ondernemers en directieleden met betrekking tot de financiële administratie van hun organisatie. Maar accountancy gaat verder dan alleen financiële zaken. Als accountant fungeer je ook als vraagbaak en coach, en denk je actief mee met je klanten, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen en hun onderneming kunnen laten floreren.

Binnen de Accountancy kun je veel verschillende kanten op. Naast de gangbare werkzaamheden als accountant kun je ook denken aan ESG of IT Audit. 

Hoe ziet het traject eruit?

Als je aan de slag wilt binnen de accountancy bij Mazars, ga je ook van start met de opleiding tot Register Accountant. Met een wo-achtergrond volg je eerst een schakeljaar en ga je daarna van start met de driejarige opleiding aan Nyenrode. Met een hbo-opleiding volg je ook eerst een schakeljaar en duurt de opleiding daarna 3 jaar en 7 maanden. We zorgen uiteraard voor een goede studie-werk-privébalans en voor een uitstekende begeleiding.

“Wat ik vooral prettig vond, is dat ik bij Mazars heel veel tijd kreeg om dingen te leren. Daarnaast is er heel veel ruimte gegeven om de studie tot RA goed op te pakken. Door die ruimte kon ik heel snel doorgroeien binnen Mazars.”
Quinten Heuberger
Director Audit & Assurance
"Herken jij jezelf in de termen leergierig, kritisch, hardwerkend en teamgericht? Dan denk ik dat je een baan in de Accountancy zeker moet overwegen, ook al heb je - net als ik - niet de juiste studieachtergrond. Ik heb dit traject in ieder geval als erg positief ervaren en Mazars als organisatie heeft hier een belangrijke rol in gespeeld."
Lars van Wel
Assistant Audit & Assurance

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. Er zijn verschillende mogelijkheden om je meer te vertellen over ons mooie vak!

Inhousedag Enschede

Nog vragen?

Neem contact met een van onze collega’s op. Zij beantwoorden graag al jouw vragen over dit traject of alle andere vragen die je hebt. 

Jahin Hussain campusrecruiter

Jahin Hussain

Campus Recruiter Audit, AOS, Financial Advisory, IT Audit & Global Compliance

Inge van der Houwen

Campus Recruiter Audit & AOS