fbpx

Jochem Griffioen over #MazarsForGood

Jochem Griffioen, assistant financial audit, vertelt wat duurzaamheid voor hem betekent en geeft voorbeelden op welke wijze hij het thema MazarsForGood terugziet binnen de organisatie.

Wat betekent duurzaamheid voor jou?

Een bijdrage leveren aan een betere wereld, mensen helpen die hulp nodig hebben, creëren van betere omstandigheden voor iedereen door kleine dingen. Bijvoorbeeld door bij het boodschappen doen aan iemand die dakloos is te vragen of je wat eten voor hem kunt kopen. Een ander voorbeeld is om naar mijn werk de trein te nemen in plaats van de auto. Als een klant dicht bij het station gevestigd is of als ik de spits kan vermijden, neem ik liever de trein. Meestal is het reizen per trein van Amsterdam of Den Haag naar Rotterdam veel gemakkelijker en relaxter dan per auto. Al deze dingen dragen bij aan een betere maatschappij.

Op welke manier zie jij het thema MazarsForGood terug in de organisatie?

Er wordt serieuze aandacht gegeven aan werkomstandigheden en een betere work/life balans. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheden die er voor alle medewerkers zijn om flexibel te werken. Verder staat de organisatie open voor diversiteit. Een ander goed voorbeeld is het opleidingsprogramma dat door Mazars gefaciliteerd wordt. Op dit moment volg ik een opleiding tot registeraccountant op de Nyenrode Business Universiteit. Andere voorbeelden zijn een cursus ‘klantgericht schrijven’ en opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. En niet te vergeten de mogelijkheden die Mazars Foundation aan alle medewerkers biedt om een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Heb je een voorbeeld waaruit het ‘ontwikkelen van duurzame diensten’ binnen Mazars blijkt?

De Mazars Foundation organiseert maatschappelijke activiteiten voor mensen die behoefte hebben aan hulp of aandacht. We hebben vluchtelingen geadviseerd over het starten van een onderneming in Nederland, we hebben een kerstdiner georganiseerd voor mensen die in een verzorgingshuis wonen en we hebben bijgedragen aan projecten op lagere scholen op taal- en rekengebied. Daarnaast biedt Mazars Foundations aan alle medewerkers de mogelijkheid om werkuren in te zetten als vrijwilligersuren voor de maatschappij. Als ambassadeur voor de Mazars Foundation op kantoor Rotterdam, help ik bij het organiseren van de activiteiten en probeer ik mijn collega’s positief te beïnvloeden om deel te nemen aan de activiteiten.