fbpx

Aisjah Karijoredjo over #MazarsForGood

Aisjah Karijoredjo, senior assistant financial audit, vertelt wat duurzaamheid voor haar betekent en geeft voorbeelden op welke wijze zij het thema MazarsForGood terugziet binnen de organisatie.

Wat betekent duurzaamheid voor jou?

Voor mij betekent duurzaamheid het bewustzijn om onze wereld in stand te houden of te verbeteren, zodat ook de toekomstige generaties er plezier van kunnen hebben. Het is dan ook een breed begrip dat voortdurend in beweging is. Vaak denkt men bij duurzaamheid meteen aan het milieu. Maar ik denk dat het ook gaat over het ontwikkelen en doorgeven van kennis en het werken aan een fijne samenleving.

Op welke manier zie jij het thema MazarsForGood terug in de organisatie?

Ik zie het thema MazarsForGood op meerdere manieren terug binnen de organisatie, waarvan ik het actief bespreekbaar maken van werkdruk en de activiteiten van Mazars Foundation mooie initiatieven vind. Dat laat zien dat MazarsForGood gericht is op het streven naar duurzaamheid in het behoud van mensen, en ook in het streven naar een betere wereld door het stimuleren van vrijwilligerswerk.

Het werken aan een betere werkomgeving voor de Mazariaan door actief na te denken over hoe de werkcondities verbeterd kunnen worden om bijvoorbeeld een goede  work/life balance te creëren. Afgelopen jaren zijn meerdere initiatieven ontplooid om de werkdruk binnen onze audit praktijk te verminderen. In verschillende sessies binnen het  Mazars kantoor en ook met andere Mazars kantoren is met elkaar gesproken over werkdruk. Daarnaast zie ik MazarsForGood terug in het maken van keuzes over het wel of niet accepteren van klanten, waarbij ook gekeken wordt naar de capaciteit die nodig is om nieuwe opdrachten uit te voeren en of deze capaciteit beschikbaar is. Dat laat zien dat het bij Mazars niet alleen gaat om Profit maar dat zeker ook wordt gekeken naar People. En op deze manier ook langer mensen voor de organisatie behouden blijven.

Door de initiatieven van de Mazars Foundation krijgt de Mazariaan de mogelijkheid om een maatschappelijke bijdrage te leveren door zijn of haar professionele kennis op vrijwillige basis in te zetten en hiermee anderen in de maatschappij te helpen.

Heb je een voorbeeld waaruit het ‘ontwikkelen van duurzame diensten’ binnen Mazars blijkt?

Sinds ik twee jaar geleden bij Mazars ben komen werken, heb ik niet het gevoel gehad dat alleen het werk belangrijk is. Zelf heb ik een gezin met twee kinderen, het kan soms druk zijn op het werk, maar toch ervaar ik de werkdruk minder hoog dan bij mijn vorige werkgevers. Er wordt niet verwacht dat je zowel doordeweeks als de weekenden werkt, maar er wordt gestimuleerd om een goede work-life balance te creëren. De sessies waarin met elkaar wordt gesproken over werkdruk en work-life balance en mogelijkheden om een dag thuis te werken, geven mij het gevoel dat ik het werken bij Mazars goed kan combineren met mijn gezin. Ik zal dus niet snel op zoek gaan naar een andere uitdaging. Mazars biedt daarnaast een mogelijkheid om parttime te werken, zelf maak ik daar geen gebruik van, maar ik word er wel aan herinnerd dat deze mogelijkheid bestaat en dat is fijn. Mazars biedt mij voldoende leer- en carrièremogelijkheden aan en dat is voor mij een reden om te blijven.