fbpx

Netty van Kreveld over #MazarsForGood

Netty van Kreveld, director belastingadvies, vertelt wat duurzaamheid voor haar betekent en geeft voorbeelden op welke wijze zij het thema MazarsForGood terugziet binnen de organisatie.

Wat betekent duurzaamheid voor jou?

Duurzaamheid bestaat uit verschillende aspecten. Kort gezegd betekent duurzaamheid voor mij: “De maatschappij zodanig inrichten dat mijn generatie, maar ook de toekomstige generaties (waaronder mijn kinderen), kunnen genieten van het leven en blijven innoveren en ontwikkelen.”

Op welke manier zie jij het thema MazarsForGood terug in de organisatie?

Ik werk bijna tien jaar bij Mazars en ben erg blij met alle ontwikkelingen binnen dit thema. Allereerst heeft Mazars de Mazars Foundation opgericht. Mazars stelt 20 uur per medewerker beschikbaar om in te zetten voor maatschappelijke activiteiten. Dit stimuleert collega’s om ook binnen de tijd van Mazars een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Zelf zet ik deze uren in om mijn fiscale kennis te delen met studenten Rechtsgeleerdheid en Fiscaal Recht aan de Universiteit Leiden.

Ook ervaar ik dat steeds meer wordt gekeken naar de wensen van individuele medewerkers om een stabiel en kwalitatief sterk persoonsbestand te realiseren. Voor een duurzame kwalitatief goede organisatie, hebben wij immers medewerkers nodig die goed in hun vel zitten, uitgedaagd worden en zich blijven ontwikkelen. Zo worden bijvoorbeeld jonge collega’s met interesse in IT uitgedaagd om hun niet-fiscale vaardigheden of interesses in te zetten in de ontwikkeling van ons vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan jonge fiscalisten die bezig zijn met het programmeren van robots voor tax gerelateerde processen of het ontwikkelen van data-analyses. Je merkt dat we bij Mazars een cultuur hebben waarin iedereen wordt uitgedaagd om goede ideeën met elkaar te delen en proberen tot uitvoering te brengen.

Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van onze talenten door goede vaktechnische, maar ook niet-vaktechnische opleidingen, aan te bieden (ook via e-learning).

Heb je een voorbeeld waaruit het ‘ontwikkelen van duurzame diensten’ binnen Mazars blijkt?

Naast mijn functie als belastingadviseur bij Mazars, ben ik universitair docent onderwijs aan de Universiteit Leiden. Vanaf mijn eerste werkdag na mijn studie Fiscaal Recht heb ik deze werkzaamheden gecombineerd. Mazars gaf mij direct de mogelijkheid om parttime te werken en heeft mij altijd gestimuleerd en ruimte gegeven om aan de Universiteit te werken. De afwisseling van mijn werkzaamheden geeft mij energie en zorgt ervoor dat ik scherp blijf.

Ik vind het ontzettend leuk om studenten iets te leren en enthousiast te maken voor mijn vak. Zelf leer ik op deze wijze lastige casussen op een eenvoudige manier uit te leggen en de soms onverwachte vragen te beantwoorden. Dit is ook leerzaam voor mijn besprekingen met klanten van Mazars. Een win-winsituatie.

Daarnaast vind ik het van belang om mijn praktijkkennis te delen met studenten. Studenten zitten (als het goed is) hele dagen theoretische situaties te bestuderen. Om meer gevoel te krijgen bij de theorie en aansluiting te vinden bij de praktijk, probeer ik met studenten zoveel mogelijk de verbinding te zoeken van de theorie met de praktijk. Zo kan de door mij (en mijn team) opgedane praktijkkennis ook worden benut door anderen binnen onze maatschappij.