fbpx

Het ervaringsverhaal van Rogier de Groot, Risk consultant bij Mazars

Wat doe je bij Mazars en waar ben je verantwoordelijk voor?

“Ik ben Rogier de Groot en werk sinds maart 2022 bij Mazars. Eerst als stagiair, maar nu als Risk consultant. Een paar jaar geleden besloot ik op zoek te gaan naar een bedrijf waar ik mij als consultant kon ontwikkelen. Als Integraal Veiligheidskundige haal ik plezier uit het behoeden van bedrijven en personen voor allerlei vormen van tegenslagen. Ik heb ook altijd iets willen doen met het identificeren, analyseren en mitigeren van risico’s binnen bedrijven.

Daarbij zocht ik een baan waarbij ik zo veel mogelijk op projectbasis bij verschillende bedrijven kon werken. Het is voor mij iedere maand een feest om nieuwe mensen te leren kennen en een kijkje in een nieuwe ‘keuken’ te krijgen. Door de combinatie van mijn passie voor risicomanagement en de werkstijl die ik ambieer had ik besloten te zoeken naar een consultancyfunctie op het gebied van risicomanagement.”

Hoe was jouw eerste contact met Mazars?

“Tijdens het schrijven van mijn masterthesis wilde ik ook graag leren in de praktijk. Op die manier kreeg ik inzicht in de dagelijkse werkzaamheden van een Risk consultant en kon ik alvast mijn visitekaartje achterlaten na afronding van mijn masterthesis. In mijn zoektocht naar een organisatie en de juiste functie waar ik alvast kon voorsorteren op de ambities die ik had, kwam ik Mazars tegen. Een goede bekende van mij met wie ik in mijn studententijd evenementenbeveiliging deed, werkte bij Mazars als junior consultant op de afdeling die toen nog de naam ‘Governance Risk Compliance & Sustainability’ had.

Ik besloot via LinkedIn een bericht te sturen en binnen no-time had ik contact met twee directors die samen met mij de mogelijkheden bespraken. Gezien het wederzijdse enthousiasme, een heel constructief gesprek en de mogelijkheden die ik zag bij Mazars, koos ik ervoor om hier mijn stage te  lopen.

In het begin van mijn stage waren er veel nieuwe indrukken, maar het was al snel duidelijk dat er veel tijd en ruimte was om te landen binnen de organisatie en mijn team. Ondanks de volle agenda’s werd er ruimte gecreëerd om mij te begeleiden en kon ik goed on-boarden binnen Mazars. Dit is dan ook één van de belangrijke kenmerken van werken bij Mazars. Uiteraard wordt verwacht dat je productief je projecten en audits doet, maar meer nadruk ligt nog op het leveren van kwaliteit. Iedereen kan daarom ook op goede begeleiding rekenen.”

Persoonlijke aandacht en korte projecten

“Na mijn stage was het voor mij tijd om te kijken waar ik graag zou willen werken. Tijdens mijn stages heb ik contact gehouden met verschillende bedrijven, maar voor mij was het inmiddels duidelijk dat ik bij Mazars zou willen werken.

Mazars onderscheidt zich van andere organisaties door de nadruk op ontwikkeling van de werknemer. De projecten zijn relatief korter dan bij andere organisaties. Zo delen wij projecten op waarvan de uitvoering doorgaans in drie weken af te ronden is, in plaats van dat we maanden bij dezelfde klant zitten. Door de afwisseling kun je als junior consultant veel verschillende bedrijven zien en ervaring opdoen.

Het is binnen Mazars zeker mogelijk een voorkeur en expertise te ontwikkelen. De managers houden zo veel mogelijk rekening met onze voorkeuren voor projecten en is er genoeg ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dit kunnen zowel interne trainingen en cursussen zijn, maar ook extern. De manier waarop Mazars projectmatig werkt en faciliteiten die geboden worden voor ontwikkeling waren voor mij belangrijke overwegingen om voor Mazars te kiezen.”

Aandacht voor ontwikkeling en werk-privé balans

“Mazars investeert naast ontwikkeling ook in het welzijn van de werknemers. Zo biedt zij verschillende handvatten om het welzijn van de medewerkers te borgen, bijvoorbeeld mogelijkheden om in groepsverband workshops te volgen op het gebied van mindfulness en energiemanagement. Mazars vindt het erg belangrijk dat ik vrolijk, energiek en “kwispelend” op mijn werk verschijn.

Voor mij is één van de belangrijkste dingen de werk-privé balans. Mazars heeft een tijd-voor-tijd regeling die goed wordt gehandhaafd. Als ik zo productief ben om een paar uur langer door te werken voor een klant, dan is dat geen enkel probleem. Overuren zijn echter niet de norm en worden bijgehouden zodat ik deze later als vrije uren op kan nemen of kan verkopen.

Tot slot koos ik voor Mazars door mijn toekomstige collega’s. Mazars is een gaaf bedrijf met veel jonge, energieke mensen. Het bedrijf neemt veel initiatieven om elkaar op te zoeken en te zorgen voor een goede collegiale sfeer. Tijdens mijn stage voelde ik mij al als een vis in het water en dat is door de tijd heen niet minder geworden.”

Jouw ideale baan

“Overweeg je om werk te zoeken in de advisory branche, dan zijn er twee zaken die ik graag wil meegeven: 1: Onderzoek welke vorm van consultancy jou het meest aanspreekt. En 2: Het is erg belangrijk te onderzoeken welk bedrijf of organisatie het beste bij jou aansluit. Kijk hierbij ook verder dan de meest voor de hand liggende organisaties. Ik koos voor Mazars om inhoudelijke voorkeuren en de mooie bijkomstigheden. De keuze die jij gaat maken is uiteraard volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Mijn verhaal deel ik graag met en voor enthousiaste mensen die op een soortgelijk kruispunt staan als ik stond. Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over welke mogelijkheden er voor zijn, stuur me dan een e-mail of neem contact met onze recruiters op.

“De manier waarop Mazars projectmatig werkt en faciliteiten die geboden worden voor ontwikkeling waren voor mij belangrijke overwegingen om voor Mazars te kiezen.”

Rogier risk consultant bij Mazars