Bij Mazars sta je aan het roer van je eigen carrière

Waar kies je voor als young professional: een werkgever waar je ontwikkelpad al helemaal is uitgestippeld? Of een lerende organisatie waar je wordt uitgedaagd om jezelf te ontwikkelen en te groeien? Volgens Jasmin Atikovic, Junior Manager Audit, zijn die groeikansen volop aanwezig bij Mazars. Hierbij wordt niet alleen goed gekeken naar wat een young professional kan, maar ook geluisterd naar wat hij of zij wil.

Introductie

Voor Jasmin was de start bij Mazars eigenlijk al heel kenmerkend. “Ik werkte hiervoor bij een middelgroot accountancy- en belastingadvieskantoor. Via een studiegenoot werd ik geïntroduceerd bij Mazars. In een informeel gesprek met één van de partners gaf ik aan dat ik graag voor grote klanten zou willen werken. Vanwege de dynamiek, je hebt vaak met een Raad van Commissarissen (RvC) te maken in plaats van met alleen de directie, maar ook vanwege de inhoudelijke complexiteit.” Enkele maanden later startte Jasmin als Senior Assistent Audit bij Mazars en werd hij, naar eigen zeggen, meteen in het diepe gegooid. “Ik werd gelijk betrokken bij grote en complexe klanten. Dat was precies wat ik met mijn overstap voor ogen had.”

Vakinhoudelijke specialisatie

Mazars luistert serieus naar de wensen en behoeften van werknemers. Ook de volgende stap van Jasmin illustreert dat perfect. “Je kunt hier eenvoudig bij de kantoorleiding binnenstappen. Zo liep ik eens de kamer van een partner binnen met de vraag of ik me vakinhoudelijk kon specialiseren in woningcorporaties. We bedienen bij Mazars veel verschillende sectoren, zoals bijvoorbeeld goede doelen, onderwijs en transport & logistiek. Er is dus veel mogelijk. Zo ook in mijn geval: mijn wens werd gehonoreerd.”

Gevolg is dat Jasmin nu werkzaam is als Junior Manager Audit, waarbij hij onder andere deels verantwoordelijk is voor de jaarrekeningcontrole bij woningcorporaties. Wat hem zo aanspreekt aan deze sector? “Ik vind het interessant dat nog niet alles is uitgekristalliseerd. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en innovatieve ideeën om de kwaliteit van de dossiers te verbeteren.”

Luisteren naar toekomstplannen

Ook voor de toekomst heeft Jasmin mooie plannen. Eerst wil hij zich verder ontwikkelen als Junior Manager en Registeraccountant. Vervolgens staat een functie als manager op de carrièreplanning. “Daarvoor wil ik me verder specialiseren in woningcorporaties, nog meer kennis en kunde opdoen. Die rol zou ik willen combineren met werkzaamheden voor het bureau Vaktechniek bij Mazars, dat bedoeld is om de kwaliteit van onze interne accountantsorganisatie te verbeteren. En daarnaast wil ik starters bij Mazars begeleiden. Zo heb je de mogelijkheid om je eigen kennis en ervaring over te dragen aan nieuwe mensen. Kortom, ik heb nog heel veel plannen. Het mooie is dat ik Mazars als werkgever intussen zo goed ken dat ik weet dat mijn toekomstambities serieus worden genomen en dat we samen mijn toekomst schrijven.”